Onko varastosi välillä kuin mysteerikartta, jossa aarteet ovat piilossa epämääräisten inventaarioiden takana? Et ole yksin – varastonhallinta on monelle pk-yritykselle jatkuva päänsärky. Mutta hei, pistetäänpä AI töihin ja annetaan sen tehdä työlästä inventointia, seurata varastotilannetta ja jopa ennustaa tulevaa tarvetta.

Miten AI sitten voisi auttaa? Kuvitellaanpa vaikka Matti, joka pyörittää urheiluvälineliikettä. Joka vuosi hänellä on sama ongelma: joulun alla sukset myydään loppuun, mutta hiihtokypäriä jää varastoon kasoittain. AI-tehostettu varastonhallintajärjestelmä huomaisi trendit ajoissa ja ehdottaisi, että tilataan enemmän suksia ja vähemmän kypäriä. Lisäksi se osaa huomioida sään vaihtelut, paikalliset tapahtumat ja jopa ennustaa, milloin Matti tarvitsee lisää henkilökuntaa auttamaan kiireisinä päivinä. Matti saa siis paremmin nukuttuja öitä, kun hän ei joudu murehtimaan varaston hallintaa manuaalisesti.

AI voi jopa tunnistaa varastosi parhaiten liikkuvat tuotteet ja ehdottaa hyllyjen uudelleenjärjestelyä, jotta suosituimmat tuotteet ovat helpommin saatavilla. Ei enää piilotettuja helmiä!

Vinkki: Aloita pienestä. Ota käyttöön esimerkiksi yksinkertainen inventointirobotti tai testaa tekoälyä varastotason ennustamiseen. Säästät aikaa, rahaa ja stressiä – ja saat varastostasi entistäkin älykkäämmän.